تعتبر هذه الوصفة من اسهل الوصفات واسرعها كمان يعني هاتكون مناسبة
جدا للمراة العاملة , والاولاد هايحبوها جدا .
مكونات الكفتة المقلية:
-نصف كيلو لحمة مفرومة .
-بصلة كبيرة الحجم .
-رغيف توست مبلل .
-ملح حسب الرغبة .
-نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود .
-نصف ملعقة صغيرة بهارات لحمة .
-نصف ملعقة صغيرة زنجبيل .
-نصف كوب بقدونس مفروم .
-زيت للقلي .
للتزيين :
-كزبرة خضرة مقطعة .
-شيبسي .
طريقة تحضير والطهي الكفتة المقلية:
-نفرم البصلة ونضعها في مصفاه حتي تصفي جميع مياهها ونتركها علي جنب .
-ناتي باناء كبير ونضع فيه اللحمة المفرومة ثم نضيف البصلة المفرومة المصفاه
ثم التوست المبلل ثم البقدونس وبعد كده نضيف الملح وطبعا ده علي حسب
الرغبة ونضيف كمان الفلفل الاسمر والبهارات والزنجبيل ونقلب الخليط جيدا
ونعجنهم كويس جدا ثم نشكلهم علي هيئة صوابع او كور متوسطة الحجم .
-يسخن الزيت ثم نضع اصابع الكفتة او الكور في الزيت لكي تتحمر جيدا وعندما
نحصل علي لون جميل نخرجها من الزيت علي مناديل حتي تتشرب الزيت .
-نرص الكفتة علي طبق مسطح مزين بالخضرة او الشيبسي يعني علي حسب
الرغبة في طريقة التقديم والتزيين .
-تقدم ساخنة وبالف هنا وشفا .