المصـــــــــــراوية
المصـــــــــــراوية

المصـــــــــــراوية

 
الرئيسيةاليوميةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  طريقة عمل الباسطه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عبد الله السودانى

عبد الله السودانى


الجنس : ذكر عدد المساهمات : 29670
تاريخ التسجيل : 23/05/2014
الموقع الموقع : ام درمان - السودان
العمل/الترفيه : على باب الله
المزاج : رايق

 طريقة عمل الباسطه Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الباسطه    طريقة عمل الباسطه I_icon_minitimeالثلاثاء 13 يناير 2015 - 20:27

 طريقة عمل الباسطه Post-39387-1263058614








البــاسطة
المكونات
لفة قلاش
زبدة او سمن
مكسرات (فول سودانى او لوز و فستق حلبى )
ماء كبايتين
سكر كباية ونصف (لصنع الشيرى )
نصف ليمونة
نحضر لفة القلاش
نقسمها النصف
نمسح كل ورقة بالسمنه
ونضعها عل صينية ممسوحة بالسمنه
نمسح النصف الاول بالسمنه ونرش عليه المكسرات (ممكن اى نوع من المكسرات
على حسب الرغبة )
ونضع النصف التانى ونكرر عملية المسح بالسمن على كل ورقة من القلاش
وبعد ما ننتهى من ورق القلاش نصب حبة سمنه (ممكن نصفى السمن بعدما تحمر اذا كان كتير )
ونقطع الباسطة قبل دخولها الفرن حسب الشكل المطلوب
ندخلها الفرن (الفرن يكون مسخن )
على درجة حرارة 190
نتركها تحمر
ونطلعها من الفرن وهى سخنه نصب عليها الشيرى او الشربات والفستق المسحون للزينة
الشربات
نضع السكر والماء وقطرات الليمون على النار
ونتركها تغلى لحدى ما يصبح قوامها تقيل شوية
وبالهناء
الشيفfulla





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صالح المحلاوى

صالح المحلاوى


اعلام خاصة :  طريقة عمل الباسطه 192011_md_13005803803
الجنس : ذكر عدد المساهمات : 18119
تاريخ التسجيل : 15/11/2011
الموقع الموقع : المحلة - مصر المحروسة
العمل/الترفيه : اخضائى اجتماعى
المزاج : متوفي //

 طريقة عمل الباسطه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الباسطه    طريقة عمل الباسطه I_icon_minitimeالسبت 17 يناير 2015 - 6:18

 طريقة عمل الباسطه Images?q=tbn:ANd9GcT1ENZRaL7LCvG41y6bLOn11GTLHnlm6uWXNdPWYjOjYLhCOqgH
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الباسطه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة صنع ام علي
» طريقة عمل كيك المانجو
» طريقة عمل الكريب
» طريقة عمل الشطة
» طريقة الفول ...

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصـــــــــــراوية :: منتدى الاسرة والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: