اعلام خاصة : الجنس : عدد المساهمات : 138917 تاريخ التسجيل : 11/12/2010 الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية المزاج : الحمد لله معتـــــــدل
موضوع: طريقة عمل كفتة داود باشا .. الإثنين 3 فبراير 2014 - 8:22
اللذيذة وهي من الأطباق الشهيرة في بلاد الشام. المقادير: 1/2 كيلو لحم ضانى 5 حبات بصل 5 فص ثوم 1 فنجان بقدونس ملح وفلفل اسود بهارات مشكله 1 كوب حليب 6 شرائح عيش توسط 5 حبات طماطم عصير 2 معلقه كبيره معجون طماطم 1/2 كليو ارز مصرى 100 جم شعريه مرق دجاج لطهى الارز طريقة التحضير: تفرم اللحمه مع البصل والثوم والبقدونس فى المفرمه ثم تتبل بالملح والفلفل والبهارات وتكور كور صغيره ممكن نقليها فى الزيت او تسوى فى الفرن. نحمر بصلتين من البصل المفروم فى الويت مع الثوم ثم نضيف له معجون الطماطم ويقلب لمده دقيقتين ثم نضيف عصير الطماطم ونتركه حتى تتسبك مع اضافه الملح والفلفل الاسود. نضيف كرات اللحم الى الصلصه مع اضافه البقدونس المفروم. تقدم مع الارز بالشعريه والخضار السوتيه