المصـــــــــــراوية
المصـــــــــــراوية

المصـــــــــــراوية

 
الرئيسيةاليوميةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة ..

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
المصراوية
Admin
Admin
المصراوية


اعلام خاصة :
الجنس : انثى عدد المساهمات : 138917
تاريخ التسجيل : 11/12/2010
الموقع الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية
المزاج : الحمد لله معتـــــــدل

بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة  .. Empty
مُساهمةموضوع: بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة ..   بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة  .. I_icon_minitimeالإثنين 28 مايو 2012 - 14:08

بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة  .. Besm4


بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة

بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة  .. 92025716-jpg_065604
المقادير:
‏500 ‏جرام‏ ‏لحمة‏ ‏مفرومة

‏2 ‏بصلة‏ ‏كبيرة‏ ‏مبشورة‏ ‏
‏2 ‏جزرة‏ ‏مبشورة
كرفس‏ ‏مفري
‏3 ‏ملاعق‏ ‏كبيرة‏ ‏زيت‏ ‏زيتون‏
ملعقة‏ ‏صغيرة‏ ‏زعتر
ملح‏ ‏وفلفل‏ ‏اسود
ملعقة‏ -‏كبيرة‏ ‏دقيق
‏2 ‏ملعقة‏ ‏كبيرة‏ ‏صلصة‏ ‏طماطم
‏900 ‏جرام‏ ‏بطاطس
‏50 ‏جرام‏ ‏زبدة
‏3 ‏ملاعق‏ ‏كبيرة‏ ‏لبن‏ ‏كامل‏ ‏الدسم‏ ‏
‏2 ‏بصلة‏ ‏مبشورة
جبنة‏ ‏موزاريلا
الطريقة :-
‏يسخن‏ ‏زيت‏ ‏الزيتون‏ ‏في‏ ‏مقلاة‏
‏كبيرة‏ ‏ويضاف‏ ‏البصل‏ ‏والجزر‏ ‏والكرفس‏ ‏والزعتر‏ ‏والملح‏ ‏والفلفل‏
‏يقلب‏ ‏الخليط‏ ‏علي‏ ‏نار‏ ‏هادئة‏ ‏ثم‏ ‏تضاف‏ ‏اللحمة‏ ‏المفرومة‏
‏وتقلب‏ ‏وتترك‏ ‏لمدة‏ 20 ‏دقيقة‏ ‏حتي‏ ‏تمام‏ ‏النضج‏ ‏ثم‏ ‏يضاف‏
‏الدقيق‏ ‏وصلصة‏ ‏الطماطم‏ ‏وتقلب‏ ‏علي‏ ‏النار‏ ‏حتي‏ ‏يزداد‏ ‏سمكها‏
‏ثم‏ ‏توزع‏ ‏في‏ ‏طواجن‏ ‏صغيرة‏.‏

‏تقشر‏ ‏البطاطس‏ ‏وتقطع‏ ‏قطع‏
‏صغيرة‏ ‏وتوضع‏ ‏في‏ ‏حلة‏ ‏بها‏ ‏ماء‏ ‏مغلي‏ ‏مضافا‏ ‏إليه‏ ‏قليل‏ ‏من‏
‏الملح‏ ‏ويترك‏ ‏لمدة‏ 15 ‏دقيقة‏ ‏ثم‏ ‏يصفي‏ ‏وتضاف‏ ‏إليه‏ ‏الزبدة‏
‏واللبن‏ ‏قليل‏ ‏من‏ ‏البصل‏ ‏المبشور‏.‏

‏يهرس‏ ‏الخليط‏ ‏ويغطي‏ ‏به‏
‏السطح‏ ‏الخارجي‏ ‏للطواجن‏ ‏وتضاف‏ ‏إليها‏ ‏الجبنة‏ ‏الموزاريلا‏ ‏ثم‏
‏توضع‏ ‏داخل‏ ‏الفرن‏ ‏لمدة‏ 25 ‏دقيقة‏ ‏حتي‏ ‏يصبح‏ ‏سطحها‏ ‏ذهبي‏
‏اللون‏.




بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة  .. T
بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة  .. EhTpib07011753
بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة  .. 1182_11613636428
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بطاطس‏ ‏بوريه‏ ‏باللحمة‏ ‏المفرومة ..
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بطاطس بوريه منفوخه
» اليتزا المارجريتا
» بيض مقلي باللحمة المفرومة
» بذنجان باللحمة المفرومة ..
» بطاطس مشوية بالكركم والحار

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصـــــــــــراوية :: منتدى الاسرة والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: