اعلام خاصة : الجنس : عدد المساهمات : 138917 تاريخ التسجيل : 11/12/2010 الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية المزاج : الحمد لله معتـــــــدل
موضوع: طريقة عمل عجينة السابلية الإثنين 27 أبريل 2015 - 5:27
(عجينة السابلية ) ************** 1 كوب سكر بودرة 2 كوب زبدة لينة (فى درجة حرارة الغرفه ) 3كوب دقيق رشة ملح 1 بيضة فانيليا الطريقة ******* نضع السكر البودره مع الذبدة ونضرب لحد ما يبقى شكلها زى الكريمة ولونها فاتح نضيف البيضة ثم نضيف الدقيق ونبدأ نلم العجينة من (غير عجن) وهنا سر نجاح عجينة السابلية تتلم بس عشان لما بتتعجن بتلقى العجينة نشفه اوى ومش بدوب فى الفم توضع العجينة فى بلاستكوترتاح فى الثلاجه ساعة وفى الخطوة دى ممكن نحطها فى الفريزر لوقت الحاجه اطلعها واسيحها واستعملها تفرد دوائر دائرة نسبها زى ما هى ودائرة نعمل لها دائرة اضغر فى الوسط .
تخبز فى فرن متوسط الحرارة من 15 : 20 دقيقة لما تبرد تضغ مربى فى الدائرة السليمة ثم نضع عليها الدائرة المفتوحة من الوسط ونزوق حسب الرغبة ممكن شيكولاته خام تسيح ويعمل على السابلية خطوط غير منتظمة او يرش عليها سكر بودرة حسب الرغبة وممكن بدل الدوائر تشكل على هيئة قلب واشكال اخرى وتقدم وبالهنا