ذات
اعلام خاصة : الجنس : عدد المساهمات : 29553 تاريخ التسجيل : 12/02/2010 الموقع : رشيد - مصر
| موضوع: بوريك الجبن لأطباق رمضان الأحد 21 مارس 2021 - 6:57 | |
| المقادير 4 كوب دقيق 1 كوب زبدة 3 معلقة صغيرة خميرة 2 معلقة صغيرة ملح 3 معلقة صغيرة سكر جبنة للحشو للوجه: بيضة وسمسم وحبة البركة ماء دافئ للعجن الطريقة دوبى الخميرة فى قليل من الماء الدافئ واخلطى كل المقادير ثم ضيفى إليها الخميرة ثم ضعى باقى الماء تدريجيا اعجنيها كويس قوي لحد ما تبقى عجينة طرية ومتماسكة غطيها وسيبيها ترتاح وتخمر قسمي العجينة كور صغيرة وابدئي احشيها ولفيها تترص في صينية مدهونة بالزيت، ونكون مسخنين الفرن على 180 اخفقي البيضة كويس وحطي لها رشة فانيليا ادهني وش البوريك بالبيض وحطي عليه سمسم وحبة البركة يترص في الصينية ويدخل الفرن ربع ساعة او لحد ما يبقى لونه ذهبي يخرج من الفرن، وسيبيه شوية لحد ما يهدا حطيه في الطبق وقدميه مع شاي. |
|