المقادير
3بصلات كبار
حزمة شبت، و2حزمة بقدونس
3معالق كبار و مليانين صلصة طماطم
كيلو رز
كرنبة متوسطة
ملح _ فلفل _ كمون - 3معالق زيت
الطريقة:
تغلي ماء على النار و تحطى فية شوية كمون وتطلعى ورق الكرنب من الكرنبة
بانك تقطعية من عند الراس بالسكينة وتحطية فى الماء المغلى يا دوب ثوانى
وتطلعية فى المصفاة.
بعد كدة تقطعية حسب المقاس اللى انتى عايزاة
طريقة عمل الخلطة:
تفرمى البصلة بالسكبنة وتحطى عليها شوية ملح وتفضلى بايدك تدعكيها كويس
كانك بتعصريها بين كف ايدك حتلاحظى انها طريت ونزلت شويه سائل وهو
المطلوب .
بعد تنقية الخضرة طبعا وغسلها كويس تخرطيها بالسكبنة على البصل وتحطى كل
التوابل والزيت والطماطم واخيرا تجيبى الرز وتغسلية وتصفية كويس وتحطية على
الخلطة وتخلطى كله كله كويس وتحشى ورق الكرنب ورقة ورقة ومش كتير
علشان ما ينفش.
ضعى فى قعر الحلة قبل وضع المحشى شرائح طماطم تخينة تغطى بيها القعر كلة
علشان المحشى اللى تحت ما يتحرقش. اغلى ماء فى حلة (ممكنمكعب خضروات)
وفيها معلقة زيت علشان المعلقة دى هى اللى بتدى صابع الكرنب لمعة من برة .
ضعى شوربة المكعب على الكرنب بحيث يا دوب تكون عند الصف الاول وتحطية
على النار وتهزى الحلة وتسبية يادوب يغلى ويشرب الشوربة تروحى موطية النار
خالص زى الشمعة لحد ما يستوى بانك تطلعى صباع و تدوقية وممكن عند التقديم
تقلبى الحلة زى ما هيا فى سرفيس فحتلاقى شكل الطبق من فوق مرصص بحلقات
الطماطم شكله حلو