اعلام خاصة : الجنس : عدد المساهمات : 18119 تاريخ التسجيل : 15/11/2011 الموقع : المحلة - مصر المحروسة العمل/الترفيه : اخضائى اجتماعى المزاج : متوفي //
موضوع: دجاج تكا(منقول) الخميس 1 مايو 2014 - 16:18
الدجاج التكا المقادير دجاج مقطع ومنزوع الجلد - خل التتبيلة ( 4 فص ثوم - معلقة بابريكا - كمون - ملح - فلفل اسمر - جنزبيل - هيل - زعتر - كسبرة - 3 ملاعق صلصة - زيت زيتون - علبه زبادى) الطريقة نتبل الدجاج بالتتبيله ونتركها فى التلاجة من تلات ساعات الى اربعه وبعدين نرصهم على شبكة الفرن وتحتها صنيه ونحطها فى الفرن ساعة الا ربع تقريبا لحد ما تستوى
دجاج التكا قبل ما احطها فى الفرن
ودى الفراخ بعد ما طلعتها منن الفرن
ودى صورة الرز بالخضار وهو فى الحلة
لعيش البورى والله تحفه وطعمها جميل وطرى وهش كده تحفه تحفه جربوها هيعجبكم قوى المقادير نص كيلو دقيق - معلقة سكر - رشة ملح - 3 ملاعق زيت - معلقة بيكنج بودر - ماء دافى للعجبن - معلقتين زبادى
الطريقة نعجنها ونسيبها ترتاح نص ساعة وبعدين نقسمها كور النص كيلو طلع معايه 11 رغيب صغير الحجم الى انتو شايفنيه وبعدين ببطها واحمرها فى زيت عزير وساخن جدا بينفش وبحمره من الناحيين بيطله هش وتحفه والله وطرى كمان \لان الزبادى بيخلى اى عيجنة طرية