المصـــــــــــراوية
المصـــــــــــراوية

المصـــــــــــراوية

 
الرئيسيةاليوميةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 نصائح لمطبخ جميل ومنظم واقتصادي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الساحر

الساحر


اعلام خاصة : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/43/Pharaoh.svg/230px-Pharaoh.svg.png
الجنس : ذكر عدد المساهمات : 25805
تاريخ التسجيل : 25/02/2010
الموقع الموقع : المحروسة مصر
العمل/الترفيه : دكتـــــــور
المزاج : الحمد لله

نصائح لمطبخ جميل ومنظم واقتصادي Empty
مُساهمةموضوع: نصائح لمطبخ جميل ومنظم واقتصادي   نصائح لمطبخ جميل ومنظم واقتصادي I_icon_minitimeالخميس 16 يونيو 2022 - 5:39

نصائح لمطبخ جميل ومنظم واقتصادي Get-8-10

نصائح لمطبخ جميل ومنظم واقتصادي Opop
1-احتفظى بقزازة منظف الصحون لما تخلص واستخدميها فى انك تخففى سايل التنظيف
 بالماء توفيرا للنفقات
2 قزازة منظف الصحون لما تخلص برضه حطى فيها كلور لان ليها بوز صغير هيوفر 
عليكى الدلق الكتير للكلور
3 دايما حطى دواسة تحت الحوض علشان تتلقى الميا والسوايل
4 خللى دايما كيس جنبك وانتى بتطبخى حطى فيه بقاياالفراخ والسمك والخضار
 واربطيه وارميه اول باول
5 باسكيت القمامة دايما خليه نضيف ونظفيه بمطهر وشمسيه ولبسيه كيس ومترميش
 فيه اى قمامة سايله خليه بس للورق والمناديل والبلاستكيات
6 دايما بعض ماتخلصى مواعينك بليل طهرى حوضك بالكلور واغسلى خلاط 
علشان
 ميتكونش عليه تكلسات يصعب عليكى تنضفيها لاحقا
7 فوط المطبخ اغسليها يوميا بعد الاستخدام وانشريها
8 لو مطبخك سيراميكه فى اى زيوت او دهون مش نضيف يعنى كبى عليه ميا
 سخنة وخل وبريل وبمقشة وادعكيه الاول وبعدين امسحيه
9 لو عايزة تحافظى على لمعان استانلس بوتجازك مفيش داعى للمنظفات القوية
 زى مذيبات الدهون ومنظفات الافران لانها بتطفى لمعته خلي دايما ايدك فيه اول 
باول بعد كل استخدام مش هيحتاج لاى منظفات غير سائل الصحون
10 بلاش المفارش اللى بتتحط على رفوف التلاجة لانها بتعيق توزيع البرودة داخلها
11 وانتى بتنضفى التلاجة اهتمى دايما بتنضيف الجوان بفرشاه اسنان
12 اكياس الرز والمكرونة والعدس وماشابه دايما فضيهم فى علب خزين علشان 
يبقى شكلهم منظم
12 اكياس الرز والمكرونة والعدس وماشابه دايما فضيهم فى علب خزين علشان 
يبقى شكلهم منظم
13 التيربو بتاع البصل والتوم حطى فى اخر رف ورق اوقماشة علشان تتلقى اى
 قشر او فصوص توم تقع مابين الفتحات
14 الانبوبة دايما تخللى بالك منها من تحت علشان بيتخبى فيها صراصير
15 لازم تهوى مطبخك يوميا ومتخليش اى قمامة بايتة ولا اى سوائل فى
 المطبخ او اكل مكشوف علشان الحشرات
16 حافظى دايما على المكان اللى تحت الحوض نضيف جاف علشان بيعمل 
ريحة ومكان ممتاز للصراصير
17 عودى نفسك تمسحى المطبخ يوميا على الاقل واستخدمىالفنيك لتنظيفه
18 الرخامات دايما حافظى على نظافتها وخليها دايما شبه خالية ماعدا سخان
 الشاى الميكرويف طقم التوابل او حامل المجات
19 متخليش فوق التلاجة ده مكان للكراكيب خليه دايما نضيف وفاضى وعليه
 منظر جمالى زى زهرية ورد او اى ديكور
20 فضى مطبخك دايما من الكراكيب بمعنى اى ادوات مبتستخدمهاش اديها لحد
 محتاج (كوبابات . طشت زايد . علب فاضية . حلل قديمة ) الكراكيب والحاجات 
الكتير بتسبب الربكة وعدم النظافه واختفاء الحشرات بينها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح لمطبخ جميل ومنظم واقتصادي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصـــــــــــراوية :: منتدى الاسرة والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: