صلصة البشاميل بالفرنسية: البشاميل وتعرف بالصلصة البيضاء وتتكون من
خليط من الزبدة والطحين ~ الدقيق مع الحليب. صوص البشاميل أصله من
المطبخ الفرنسي ،
حيث تستخدم كأساس وأساس لصلصات أخرى مثل صوص مورني بالجبن ،
وصوص البشاميل الأبيض كان يستخدم في صنع أطباق شهية مثل المعكرونة
بالبشاميل وكوسا باللحم ملفوف بالبشاميل ، واليوم نضع لك طريقة عمل صوص
البشاميل بالطريقة الصحيحة
آولا
المكونات
1- عدد واحد بيضة
2- عدد اتنين كوب من الدقيق ( الطحين )
3- معلقتين كبار زبدة
4- عدد اتنين كوب من اللبن
5- توابل { ملح + فلفل اسمر + بهرات + مرقة دجاج }
طريقة الطهى
هنجيب طاسة تيفال نضع بها الزبده على النار تفك
نضع عليها الدقيق ونقوم بالتقليب حتى يتغير لون الديقيق الى
اللون الذهبى
نقوم بوضع اللبن تدريجيا على الدقيق مع التقليب + مرقة الدجاج
ثم نقوم بالتقليب حتى يتماسك ويعطينا القوام الى احنا عوزينة
وعند الانتهاء والحصول على القوام نطفى النار ونسيبة يبرد شوية
وبعدين نكسر عليه البيضة مع التقليب مع وضع جميع التوابل الموجوده
فى المكونات مع المرعا فى وضع الملح المناسب لان احنا حطين مرقة
دجاج .
وكدة صلصة البشاميل جاهزة وبالف هنا وشفا
, نديكم بعض اللمسات الخاصة التى تعطى مزاق رائع لوصفتنا مش
هننسى بارده نعطى اللمسات بتاعتنا فى الوصفة دى
بسم الله الرحمن الرحيم
1- لما تيجى تغلى اللبن حطى علية ورقة لورا
2- ضيفى شويت جبنة موزاريلا او جبنة رومى اثناء تقليب البشاميل
يعطى مزاق رائع
3- لو البشاميل اثناء اضافة اللبن كلكع منك آضربية فى الخلاط