المقادير
1/2 كيلو جمبري
1/2 كيلو سمك فيليه
حزمة (شبت، بقدونس، كزبرة)
3 ملاعق كبيرة دقيق (يمكن استبدال الدقيق بكوب أرز
مطبوخ حسب رغبتك)
ملعقة صغيرة كمون
2 فصوص ثوم
عصير ليمونة
بصلة صغيرة
ملح وفلفل
شطة
مقادير الصوص
فص ثوم
3 ملاعق زيت
كوب عصير طماطم
طريقة التحضير
– قومي بخلط كل المكونات مع بعض في الكبة ونفرمهم
جيدا حتى تصبح ناعمة.
-ثم قومي بتشكيل الكفتة واقليها في زيت غزير ساخن، ولو
مش عايزة تقليها في الزيت، ممكن تدهنيها زيت بسيط ودخّليها
الفرن.
تحضير الصوص
– شوحي الثوم المفروم في الزيت ثم ضيفي عصير الطماطم،
وتبليها بالملح والكمون واتركيها حتى تتسبك.
– بعد ما الصوص تتسبك ضيفي اليها الجمبري واتركيهم قليلا
على النار حتى تتشبع الكفتة بالصوص ،ثم ضعيها فى طبق التقديم
وزيّنيها بالبقدونس وقدميها.