المصـــــــــــراوية
المصـــــــــــراوية

المصـــــــــــراوية

 
الرئيسيةاليوميةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  صيادية السمك

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
المصراوية
Admin
Admin
المصراوية


اعلام خاصة :
الجنس : انثى عدد المساهمات : 138733
تاريخ التسجيل : 11/12/2010
الموقع الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية
المزاج : الحمد لله معتـــــــدل

 صيادية السمك Empty
مُساهمةموضوع: صيادية السمك    صيادية السمك I_icon_minitimeالإثنين 15 أغسطس 2016 - 0:17

 صيادية السمك 2


 صيادية السمك Eve-mrkzy-cooking-recipes-main-dishes-fish-2203

مقادير تحضير صيادية السمك مع صوص الدقوس :
• 3 – 4 كيلو فيله سمك هامور
• 5 كاسات رز بسمتي
• 7 بصلات متوسطة
• زيت للقلي
• ملح بهار فلفل أسود بهارات سمك كمون توم ليمون بابريكا أكليل الجبل
• صنوبر و لوز للزينة
طريقة تحضير صيادية السمك مع صوص الدقوس :
قطعي السمك قطع كبيرة أو متوسطة ( لأنه يصغر حجمه في القلي )
و تبليها بالملح و الفلفل الأسود و الكمون و بهارات السمك و أكليل
 الجبل و الثوم المهروس و اليمون و البابريكا و اتركيه في الثلاجة
 لمدة ساعتين
صفي السمك و نشفيه و احمي الزيت و اقلي السمك على الجهتين ثم
ضعيه على ورق نشاف
قشري البصل و قطعيه جوانح مثل الهلال و اقليه في نفس الزيت المتبقي
من قلي السمك و اتركيه يحمر قليلا ( لون البصل الأحمر هو اللي رح
 يعطي لون و نكهة للرز )
انقعي الرز في ماء و ملح لمدة ساعة
ضعي البصل في قاع القدر و صفي فوقه نص كمية السمك
خذي نصف الأرز و ضعيه فوق طبقة السمك ورشي شوية ملح و بهارات
 سمك وفلفل أسود
أعيدي وضع طبقة ثانية من السمك ثم بقية الأرز و رشي عليه قليلا من
الملح و البهارات
اغمري المواد بالماء المغلي (كمية الماء لازم تكون ضعف كمية الأرز البسمتي )
اتركي الأرز يغلي شوي ثم اخفضي درجة الحرارة و اتركيه على نار هادئة
 حتى ينضج
قدميه مع صوص الدقوس أو اللبن الرائب أو السطة
الدقوس
حطي شوية زيت في القدر و حمري فيه 3 – 4 فصوص ثوم مهروس,
 ممكن الآن إضافة قرن فلفل حر مفروم ناعم حسب الرغبة, بعدين نضيف
 صلصة طماطم و ملح و فلفل أسود و بهار و كاسة ماء
نضع المقادير تغلي على نار هادئة حتى تغلظ قليلا وبالهناء والشفاء .

يستغرق طبخ او تحضير صيادية السمك مع صوص الدقوس 45 دقيقة
 و تكفي الكمية لحوالي 8 أشخاص .




 صيادية السمك T
 صيادية السمك EhTpib07011753
 صيادية السمك 1182_11613636428
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صيادية السمك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصـــــــــــراوية :: منتدى الاسرة والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: