-سمك منظف ومشقوق شق صغير من البطن -تتبيله الثوم وهي عباره عن(ثوم مدقوق+شطه ناشفه حراقه +كمون+ملح+عصير ليمونه) -ربع ك زيت+ م ص ملح + عصير 3 ليمونه”ممكن أكثر لو تحبي” -نص م ص كركم ..الطريقه: -تعمل شقوق في السمكه من الخارج ..وتتبل السمكه من الداخل وفي الشقوق بتتبيله الثوم ثم تدهن بالكركم من الخارج -يرص السمك في صينيه ثم يضاف له ملعقتين من خليط الليمون والزيت ويدخل الفرن علي نار عاليه نوعا وبعد أن يتشربها السمك يضاف له كميه أخري من العصير وهكذا . ثم يحمر فالشوايه ويقدم مع أرز صياديه أو أرز أصفر