المصـــــــــــراوية
المصـــــــــــراوية

المصـــــــــــراوية

 
الرئيسيةاليوميةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
المصراوية
Admin
Admin
المصراوية


اعلام خاصة :
الجنس : انثى عدد المساهمات : 138917
تاريخ التسجيل : 11/12/2010
الموقع الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية
المزاج : الحمد لله معتـــــــدل

طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية Empty
مُساهمةموضوع: طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية   طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية I_icon_minitimeالأربعاء 10 فبراير 2016 - 2:57

طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية PIC-351-1352240855




طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية Ricenuts_1434403126

المقادير
5 x معلقة كبيرة زبدة
3 x كوب مرق الدجاج
2 x معلقة صغيرة ملح
1 x عدد بصلة (مقطعه صغير)
½ x كيلو أرز بسمتى
½ x كوب سكر (للكراميل)
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
½ x كيلو كبد الدجاج (وقوانص)
¼ x كيلو زبيب
⅛ x كيلو لوز
الخطوات
فى وعاء صغير نضع البصلة المقطعة ونضع عليها الفلفل
 الاسود ونتركها جانبا.
فى اناء نضع السكر على النار الى ان يتحول لونه للبنى
الفاتح ونتركها جانبا.
نغسل الأرز البسمتى ونضعه فى اناء على النار مع 3 معلقة
 زبدة ويشوح.
هنضيف البصلة السابق اعدادها والزبيب ونقلب جيدا.
ندوب الكراميل ببعض المرق ونضعه على الأرز.
ثم نضع المرق الى أن يغطى الأرز ونتركه ليغلى ثم نتركه ينضج
 على نار هادية .. (يقلب الارز بعد )عشر دقائق
نحمر الكبد والقوانص فى 2 معلقة زبدة.
نكسر اللوز ونحمره فى معلقة زبدة.
يغرف الأرز ساخن ونضع على الوجه الكبد والقوانص واللوز
 ويقدم.. وبالهنا والشفا.



طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية T
طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية EhTpib07011753
طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية 1182_11613636428
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة لعمل الارز البسمتى بالخلطة الغنية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الارز البسمتى على طريقة تكا ..
» الارز البسمتى على طريقة تكا
» اسهل طريقة لعمل الارز الحلو..
» طريقة عمل لحم بالفرن مع أرز بالخلطة ..
» طريقة عمل الفول المدمس بالخلطة السرية فى البيت ..

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصـــــــــــراوية :: منتدى الاسرة والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: