اعلام خاصة : الجنس : عدد المساهمات : 138917 تاريخ التسجيل : 11/12/2010 الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية المزاج : الحمد لله معتـــــــدل
موضوع: طريقة سهلة وبسيطة لعمل الكبد والكلاوى الجمعة 6 نوفمبر 2015 - 1:51
المقادير 3 x معلقة كبيرة زبدة 2 x معلقة كبيرة خل 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة) 1 x كيلو كبدة (بتلو أو كندوز مع كلاوى) 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة) 1 x معلقة صغيرة بهارات لحمة ½ x كيلو بصل (صغير يسمى بالبصل القاورمة) الخطوات تقطع الكبد والكلاوى لمكعبات. يقشر البصل ويغسل ويترك صحيح كما هو. فى إناء على النار نضع الزبد والبصل ونشوحة على نار هادئة ويترك خمس دقائق. ثم نضيف الكلاوى ونقلب حتى تحمر وتترك خمس دقائق. ثم نضيف الكبدة ونقلب. نضيف كوب ونصف من الماء والخل ونتركة على نار هادئة ويتبل بالملح والفلفل الأسود والبهارات. يترك حتى ينضج تقدم ساخنة مع أرز أبيض وسلطة خضراء.. بالهنا والشفا