اعلام خاصة : الجنس : عدد المساهمات : 138917 تاريخ التسجيل : 11/12/2010 الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية المزاج : الحمد لله معتـــــــدل
موضوع: فخده ضاني بالخضروات المشكلة الجمعة 6 نوفمبر 2015 - 1:48
المقادير 4 x عدد ورق لورا 2 x معلقة كبيرة سمن 2 x عدد بصلة 2 x عدد فص ثوم 2 x كوب مرق الدجاج (مرق لحمة مش دجاج) 1 x معلقة كبيرة ملح 1 x معلقة كبيرة فلفل اسود مطحون ¼ x كيلو بسلة ¼ x كيلو حباية جزر ¼ x كيلو بصل (صغير جدا) ¼ x كيلو بطاطس الخطوات تغسل الفخده و تكسر منها عضمة العكشة و تتبل بالملح و الفلفل و توضع فى صينية و يضاف عليها السمن السايح و تغطي و توضع فى فرن متوسط الحرارة مع مراعاة رشها بالسمن من قاع الصينية أولا بأول حتي تمام النضج يقشر البصل الصغير و يحمر فى ملعقة سمن قليلا ثم يضاف له كوب مرقة و ملعقة صغيرة من الملح و نصف معلقة صغيرة من السكر و يغطي و يترك حتي تمام النضج يحضر الجزر و يقطع أصابع ثم يغلى بالماء غلوه واحده ثم يصفي ثم يوضع فى إناء ويضاف له ملعقة زبد ومعلقة صغيرة من الملح ونصف معلقة سكر وكوب مرقة و يترك علي نار هادئة حتى تمام النضج تجهز البطاطس مثل الجزر على أن تغلي فى الماء ثم تصفي و تحمر فى السمن تفصص البازلاء و تسوي سوتيه بالزبد على نار هادئة توضع الفخدة فى طبق و يرص حولها الخضروات المطهية يضاف كوب مرقة الى السمن المتبقي فى الصينية مكان تسوية الفخدة و يغلي على النار ثم يصفي و يصب جزء منه على الفخده و يقدم الباقي فى اناء خارجي الي جانب الفخده