المصـــــــــــراوية
المصـــــــــــراوية

المصـــــــــــراوية

 
الرئيسيةاليوميةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فخده ضاني بالخضروات المشكلة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
المصراوية
Admin
Admin
المصراوية


اعلام خاصة :
الجنس : انثى عدد المساهمات : 138917
تاريخ التسجيل : 11/12/2010
الموقع الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية
المزاج : الحمد لله معتـــــــدل

فخده ضاني بالخضروات المشكلة  Empty
مُساهمةموضوع: فخده ضاني بالخضروات المشكلة    فخده ضاني بالخضروات المشكلة  I_icon_minitimeالجمعة 6 نوفمبر 2015 - 1:48

فخده ضاني بالخضروات المشكلة  PIC-351-1352240855




فخده ضاني بالخضروات المشكلة  Fakhda_1399060721

المقادير
4 x عدد ورق لورا
2 x معلقة كبيرة سمن
2 x عدد بصلة
2 x عدد فص ثوم
2 x كوب مرق الدجاج (مرق لحمة مش دجاج)
1 x معلقة كبيرة ملح
1 x معلقة كبيرة فلفل اسود مطحون
¼ x كيلو بسلة
¼ x كيلو حباية جزر
¼ x كيلو بصل (صغير جدا)
¼ x كيلو بطاطس
الخطوات
تغسل الفخده و تكسر منها عضمة العكشة و تتبل بالملح
و الفلفل و توضع فى صينية و يضاف عليها السمن السايح
 و تغطي و توضع فى فرن متوسط الحرارة مع مراعاة رشها بالسمن
 من قاع الصينية أولا بأول حتي تمام النضج
يقشر البصل الصغير و يحمر فى ملعقة سمن قليلا ثم يضاف له كوب
 مرقة و ملعقة صغيرة من الملح و نصف معلقة صغيرة من السكر
 و يغطي و يترك حتي تمام النضج
يحضر الجزر و يقطع أصابع ثم يغلى بالماء غلوه واحده ثم يصفي
 ثم يوضع فى إناء ويضاف له ملعقة زبد ومعلقة صغيرة من
الملح ونصف معلقة سكر وكوب مرقة و يترك
علي نار هادئة حتى تمام النضج
تجهز البطاطس مثل الجزر على أن تغلي فى الماء ثم تصفي
و تحمر فى السمن
تفصص البازلاء و تسوي سوتيه بالزبد على نار هادئة
توضع الفخدة فى طبق و يرص حولها الخضروات المطهية
يضاف كوب مرقة الى السمن المتبقي فى الصينية مكان تسوية
 الفخدة و يغلي على النار ثم يصفي و يصب جزء منه على الفخده
 و يقدم الباقي فى اناء خارجي الي جانب الفخده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فخده ضاني بالخضروات المشكلة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  دجاج بالخضروات المشكلة ..
»  دجاج بالخضروات المشكلة ..
»  دجاج بالخضروات المشكلة ..
»  كتف خروف ضاني مشوي
» كريب بالخضروات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصـــــــــــراوية :: منتدى الاسرة والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: