اعلام خاصة : الجنس : عدد المساهمات : 138917 تاريخ التسجيل : 11/12/2010 الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية المزاج : الحمد لله معتـــــــدل
موضوع: بفتيك ( سكالوب بانيه) .. الجمعة 6 نوفمبر 2015 - 1:37
المقادير 750 x جرام لحم كندوز (مقطع شرائح) 4 x كوب زيت قلي 3 x عدد بيضة (مخفوقة) 2 x كوب دقيق 2 x معلقة صغيرة عصير ليمون 2 x كوب بقسماط مطحون 2 x عدد فص ثوم مهروس 1 x كوب حليب كامل الدسم 1 x رشة قرفة 1 x عدد بصلة (مفرومة) 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون 1 x معلقة صغيرة ملح الخطوات هنخلط البصل مع الثوم والملح والفلفل وعصير الليمون والحليب. هنتبل اللحم فى الخليط لمدة 15 دقيقة تقريبآ فى التلاجة. هنشيل اللحم من التتبيلة ويغمس فى الدقيق ثم فى البيض واخير آ فى البقسماط. بعد كده يفضل يدخل الثلاجة ساعتين علشان البقسماط يمسك كويس وميفكش أثناء القلى. هنقلى شرائح اللحمة فى زيت غزير ساخن لحد ما تتحول للون الذهبى.. بالهنا والشفا