اعلام خاصة : الجنس : عدد المساهمات : 138917 تاريخ التسجيل : 11/12/2010 الموقع : مصر أم الدنيا - اسكندرية المزاج : الحمد لله معتـــــــدل
موضوع: تكة دجاج طيبة.. الجمعة 8 مايو 2015 - 6:09
المقادير: ½ كيلو صدور دجاج مخلية ومقطّعة مكعبات ملعقة كبيرة عصير ليمون 2 ملعقة كبيرة زبادي ملعقة كبيرة زيت ¼ كوب خل ملح وفلفل شرائح ليمون للتزيين الطريقة: 1- حطّي مكعبات الدجاج في الخل لمدة نصف ساعة، وبعدها اشطفيها بالماء 2- جيبي طبق عميق وحطّي فيه الزبادي والليمون والملح والفلفل وقلّبيهم جيدا مع بعض، وحطّي الدجاج في التتبيلة لمدة 3 ساعات. 3- بعدها حطّي مكعبات الدجاج في أسياخ واشويها على شواية فحم، أو ممكن تدخّليها الفرن في صينية وتشغلي عليها شواية الفرن. 4- عند التقديم.. حطّي أسياخ الفراخ في طبق التقديم، وزيّنيها بشرائح الليمون.. وبالهنا والشفا.قدميها مع الرز